Tai aukščiausios kokybės organinės trąšos. Pagamintos tik iš natūralių medžiagų, jose nėra cheminių priedų. Tinka tręšti daržovėms (tiek lauko, tiek šiltnamio): bulvėms, pomidorams, paprikoms, baklažanams, agurkams, cukinijoms, moliūgams, burokams, morkoms, ridikėliams ir kt.
SAVYBĖS
Žuvų miltuose esama mikro ir makroelementų, būtinų augalų mitybai. Šios trąšos pagerina dirvožemio struktūrą, vandens ir oro režimą. Nuo jų gerai auga žalioji augalo masė, geriau vystosi ir tvirtėja šaknys, pagerėja žiedų ir vaisių vystymasis, todėl gaunama aukštos biologines vertės produkcija. Kadangi žuvų miltai maisto medžiagas išskiria palaipsniui, nerizikuojama augalus nudeginti arba pertrešti. Šios organines trąšos naudingos tiek dirvožemiui, tiek augalams.
NAUDOJIMAS
Šios trąšos naudojamos lauko ir šiltnamio daržovėms
TRĘŠIMO NORMOS
Auginant daigus: 200—400 g/m². Patręšus gerai sumaišyti su dirvožemiu.
Išsodinant daigus: į duobutes įberti po 20—40 g (1—2 šaukštus) trąšų ir kruopščiai sumaišyti su žeme.
Pagrindinis tręšimas daržovėms: 200-400 g/m². Papildomas tręšimas: 100—200 g/m².
Patręšus rekomenduojama žemę supurenti ir palaistyti.